Kategorier
Restaurang

Japansk restaurang för dig på Kungsholmen

Det är intressant att ta reda på hur en japansk restaurang på Kungsholmen kan bidra till att miljön blir bättre. Går det verkligen att minimera miljöpåverkan?

Den första frågan man kan fråga sig är om det ens är möjligt att laga japansk mat och samtidigt köpa lokalproducerade ingredienser? Det skulle i så fall vara en bidragande del av att minska på klimatavtrycket eftersom transporter till stor del är boven i det dramat.

En annan fråga som känns mer relevant är om det går att sortera avfallet på ett sätt som bidrar till en bättre miljö? Vad gör man till exempel med all den mat som inte säljs? Är det möjligt att man donerar eller sänker priser i slutet på dagen så att den inte behöver förfaras?

Japansk restaurang på Kungsholmen med hållbarhet på menyn

Det är många som går hungriga idag. Alla har inte råd att äta på restaurang. Att man bara slänger mat som blivit över är en dålig väg att gå. Då är det bättre om man skulle kunna tänka sig att skänka maten till något härbärge som förser människor utan pengar och bostäder med ett mål mat.

Då det ofta finns fisk på menyn i de flesta japanska restauranger på Kungsholmen är det viktigt att restaurangen har köpt fisk från en fiskare som bedriver ett hållbart fiske. Då har man gott samvete varje dag. Det är då man kan säga att man har hållbarhet på menyn i sin japanska restaurang vare sig den ligger på Kungsholmen eller på någon annan ort.

Ta reda på mer genom att besöka: lokalizakaya.se