Kategorier
Arbete

Effektivisera verksamheten med ett nytt kassasystem

Dags att förändra din restaurang? Med detta menar vi inte att du ska blåsa ut all inredning och byta stil. Vi menar heller inte att du ska byta meny eller skapa en helt ny inriktning. Det vi menar är att ett nytt kassasystem kan skapa enorma mervärden och göra så att din verksamhet, smärtfritt, tar steget till nästa nivå.

Har du problem med att få kunderna att återkomma? Upplever du att det under vissa perioder uppstår stora problem i samband med beställningar och betalningar?

Det finns nästan alltid en massa flaskhalsar som stoppar upp flödet i en restaurang och mycket av detta kan direkt ledas till att man har ett föråldrat kassasystem där samtliga beställningar matas in manuellt – och där betalningarna sker genom att personalen går ut med en fysisk nota och en terminal för kortbetalning.

Äldre kassasystem stoppar flödet

Varje beställning tar tid och varje betalning kräver koncentration: det är inte personalens fel – och det är ej heller något som kunden kan belastas för. Händer detta ofta så skapas ett rykte som förstör möjligheterna till tillväxt. Kunderna väljer andra alternativ. Man köper inte mat och dryck – man vill ha en upplevelse och en helhet när man går ut på restaurang.

Genom att uppgradera ditt kassasystem så kan du också erbjuda detta – och där du samtidigt också ger din personal andrum och en chans att göra det som de är bra på: att ge service, vara trevliga och att leverera mat och dryck i tid till gästerna.

Beställning och betalning via telefonen

Moderna kassasystem bygger på att kunden tar ett ansvar på samma sätt som hen kan göra i en matvarubutik. Kunden kan, via sin mobiltelefon, beställa maten och sedan också, på samma sätt, betala för den. Utöver detta finns även stöd för exempelvis öppna- eller stängda notor samt möjligheter att beställa mer mat och dryck – eller annat tilltugg – allteftersom kvällen fortlöper.

Du som restaurangägare kan njuta frukterna av ditt nya kassasystem genom att se fler nöjda och återkommande gäster – samt en personal med en minskad arbetsbörda. Du skapar en bättre arbetsplats och du tjänar pengar på detta. Byt ut ditt kassa system mot ett modernt kassasystem: det kommer du att tjäna på redan från dag ett. Läs mer här! www.kassasystem.ai