Kategorier
Familj

Svensexa Malmö – recept för den perfekta festen

Hur ska man lyckas med en svensexa i Malmö? Att anordna en fest brukar anses som svårt, men det är ingenting i jämförelse med att fixa en svensexa. För, det handlar till mångt och mycket om sista natten med gänget. En dag, kväll och natt där man för sista gången – inte bokstavligt talat – får en chans att samla hela gänget och bara umgås på det sätt man verkligen vill göra. Utan några om och men. Hur lyckas man med detta?

För många så handlar en svensexa i Malmö om två saker – att supa och förnedra. Man går in för att den blivande brudgummen ska göra bort sig så mycket som möjligt och att han gärna ska vara så packad som det bara går. I ärlighetens namn: hur roligt är detta? Det vi skulle vilja trycka på är istället att ordna en svensexa i Malmö som alla inblandade kan se tillbaka på med värme i hjärtat. Därför har vi satt ihop en liten spelbok för hur man kan tänka – enligt följande:

  • Kidnappning. Det måste finnas en överraskning med i bilden. En kidnappning kan med fördel genomföras för den blivande brudgummen. Få den blivande bruden att hjälpa er med detta – en promenad, en tur ner till snabbköpet på en given tidpunkt… Använd fantasin! In i en van och kör iväg. Han ska inte veta vart och knappt heller vilka ni är. Kör runt och bjud honom på lite alkohol (om han dricker, vill säga).
  • Aktivitet. Gå runt och tigga kyssar på stan? Nej, det är inte så kul som det kanske låter. Här skulle vi istället föreslå en fysisk aktivitet för en svensexa i Malmö. Exempelvis paintball är riktigt roligt – och för alla. Skjut varandra, lek krig och ta fram era gamla lumparminnen tillsammans. Asskoj!
  • Minnen. Boka in en tid i en studio där brudgummen får sjunga in en kärlekssång till sin trolovade. Den kan ni sedan spela upp – med en video – under bröllopet. Vackert? Nåja. Roligt? Utan tvekan.
  • Middag och utgång. Här kan ni börja festa på riktigt. Boka in ett bord på en finare restaurang och låt sedan natten ta över. Varför inte ta tåget över till Köpenhamn?